Tato webová stránka využívá soubory cookie. K získání více informací si pročtěte naše zásady používání cookie.

Pokud nesouhlasíte s jejich použitím, je třeba provést změnu nastavení prohlížeče.

Jak zachovat chuť a čerstvost

Mražené suroviny ve skleněné krychli, představující pilíř chladu při pozvedání chuti na novou úroveň.

Pozvedáme chuť na novou úroveň

Krok 2: Skladování

Správné chlazení a uschování potravin zlepšuje chuť jídla ještě před jeho zpracováním. Při správném skladování chutná ovoce jako čerstvě utržené, maso je křehké a i zbytky od včerejší večeře chutnají, jako byste je právě dovařili. Proto je úschova jídla klíčem a zároveň druhým krokem pro povznesení chutí na novou úroveň.

Uspořádané ovoce a zelenina nakrájené na stejně velké obdélníky.

Udržte potraviny čerstvé

Čerstvost ovoce a zeleniny zachovává především voda obsažená v jejich buňkách. Pokud nejsou teploty při skladování dostatečně nízké, tyto buňky prasknou a jídlo ztratí chuť, vlhkost i texturu. U některých typů surovin je pro zachování čerstvosti potřebná nižší teplota než u jiných. Například listová a kořenová zelenina si nejvíc odpočine při 0°C, zatímco jiné druhy potřebují 2 až 5°C.


Zamrazte čerstvost

Některé suroviny zůstanou čerstvé i po zmražení. Ovšem pouze tehdy, mrazíte-li je správně. Při pomalém mražení mohou vznikající ledové krystaly nadobro zničit texturu jídla, a tím i jeho chuť. Správné je tedy co nejrychlejší mražení. Naše technologie rychlého mražení TwinTech účině cirkuluje suchý studený vzduch do všech koutů mrazničky, a tím zabraňuje vzniku ničivých krystalů. Vaše potraviny tak budou po rozmrazení jako čerstvé.

Další informace o technologii TwinTech
Dvě ryby položené na ledových krystalech.

ovoce a zelenina umístěné na dvou různých průhledných policích

Lepší skladování znamená méně odpadu

Správné skladování potravin také omezuje vznik zbytečného odpadu a plýtvání. Vyhození až 61 % potravin lze předejít jejich správnou úschovou. Jednoduchým způsobem, jak omezit plýtvání, je optimalizovat uložení jednotlivých surovin. Jak jste se dočetli výše, každá surovina vyžaduje rozličnou teplotu. Ta může být v různých policích chladničky různá. Budete-li suroviny skladovat na patřičném místě, rapidně tak snížíte celkový objem vyhozeného jídla.


Věděli jste, že?

  • Více než 75 % domácností nemá chladničku nastavenou na správnou teplotu. Jídlo tak postupně ztratí texturu a chuť ještě před svým zpracováním a rychleji se kazí.
  • Ve většině chladniček cirkuluje stejný vzduch mezi chladicím a mrazicím oddílem, a v obou jejich částech tak vzniká prostředí s nevhodnou teplotou a vlhkostí.
Čerstvé ovoce uspořádané do tvaru odškrtávací značky na zmrzlém pozadí.

Teď už víte, jak všechny ingredience správně uschovat. Dalším krokem je tedy konečně vaření. Klíčem pro získání dokonalé chuti a textury je pochopení různých metod ohřevu.

 

 

Pokračovat k další kapitole


OBJEVTE VÍCE S AEG

Chladnička s mrazničkou ProFresh

Pohodlí, kapacita a účinný výkon. Díky nejmodernější technologii TwinTech budou vaše potraviny čerstvější po delší dobu.  

Objevte ProFresh

Průvodci nákupem chladničky s mrazničkou

Najděte užitečné informace o kapacitě a energetické účinnosti spolu s dalšími parametry, které vám pomohou vybrat tu pravou chladničku s mrazničkou pro vaše potřeby i kuchyni.

Zobrazit průvodce nákupem

Jednoduché vychlazení a pohoštění

Maximalizujte skladovací prostor chladničky. Použijte univerzální držák na lahve. Připevníte ho na jakýkoliv typ police v chladničce a je ideální na vychlazení lahví vína.

Zobrazit držák na lahve

 
 
Zavřít
 

Vybrat, kde se toto bude sdílet

Zavřít