Tato webová stránka využívá soubory cookie. K získání více informací si pročtěte naše zásady používání cookie.

Pokud nesouhlasíte s jejich použitím, je třeba provést změnu nastavení prohlížeče.

Jak prezentovat vaše pokrmy pro zvýraznění jejich chuti

Příbory, talíře a suroviny ve skleněné krychli, představující pilíř zážitku při pozvedání chuti na novou úroveň.

Pozvedáme chuť na novou úroveň

Krok 4: Zážitek

Ne nadarmo se říká, že ochutnáváme i očima... Výsledný zážitek jídla nám zprostředkují všechny naše smysly. Jak jídlo zažít i zrakem, sluchem a hmatem, to si řekneme teď.

Vybrané, pečlivě uspořádané ingredience.

Vychutnávejte očima

Když je jídlo krásně barevné, těšíme se na ně ještě více. Proto tak milujeme růžový steak nebo chléb se zlatohnědou kůrkou. Pára chrání povrch jídel tak, aby své zářivé barvy neztratilo. Stejně tak nám jídlo chutná lépe, pokud je hezky naservírované. Pro zvýraznění sladkých chutí používejte bílé kulaté talíře a pro podtržení chutí výrazných pak talíře černé a hranaté. Lepšího dojmu také dosáhnete, umístíte-li jídlo do středu talíře.

Objevte páru

Vychutnávejte ušima

Také máte rádi ten útulný ruch z kuchyně? Když jídlo krásně křupe, máte na něj ihned větší chuť. Zároveň i hudba, kterou si při přípravě jídla nebo při stolování pouštíte, má na zážitku z jídla svůj podíl. Nevěříte? Vysoké tóny zesilují sladké a kyselé chutě, zatímco nízké tóny podtrhují chuť hořkou a umami. Lépe vám bude chutnat i tehdy, pokud hudbu nastavíte na stejnou hlasitost, jakou má vaše konverzace. Nenechte svou radost z vaření přehlušit odsavačem par! Správný odsavač je za provozu téměř neslyšitelný. A vy tak můžete v kuchyni vytvořit příjemnou zvukovou kulisu, která pozvedne zážitek z každého jídla.

Objevte odsavače par
Skleněné nádobí obklopené notami

Lžíce nořící se do čokoládového suflé.

Vychutnávejte konečky prstů

Významně se na výsledném zážitku z pokrmu podílí i jeho textura. Představte si křehký steak nebo jemnost čokoládového dortu... Nejlépe texturu jídla zachová pára a vakuové vaření. Dokonce i dojem z příboru může znamenat rozdíl. Těžší příbor je pro vychutnávání lepší. Také tvar a hmotnost sklenice ovlivňuje chuť nápoje.


Věděli jste, že?

  • Bylo prokázáno, že bílé víno chutná nejlépe v prostředí s modrými nebo červenými barevnými tóny.
  • Tvar sklenice může měnit naše vnímání kvality jídel a nápojů.
Vznášející se sklenice na víno

Jsme na konci naší cesty za dokonalými pokrmy. Schopnost povznést chuť na vyšší úroveň spočívá ve využití správného potenciálu jídla a pochopení všech kroků k jeho přípravě. Je třeba vědět, jak vybrat ty nejlepší ingredience, správně je uchovat, zahřát je na optimální teplotu pro uvolnění jejich aroma a vytvořit jeho krásnou prezentací zážitek pro všechny smysly.

Teď už víte, jak zvládnout detaily – nastal čas vychutnat si výsledky.


OBJEVTE VÍCE S AEG

Výjimečné skleněné nádobí

Udržujte i to nejcitlivější skleněné nádobí bez jediné chyby. Naše myčky mají speciálně navržené úchyty, které zajistí jeho bezpečnost.

Objevte produkty ProClean

Lepší prostředí v kuchyni

Klíčem k příjemnému vaření a stolování je čerstvý vzduch. Naše tiché a výkonné odsavače par vylepší prostředí každé kuchyně. 

Objevte odsavače par

Jednoduché vychlazení a pohoštění

Maximalizujte skladovací prostor chladničky. Použijte univerzální držák na lahve. Připevníte ho na jakýkoliv typ police v chladničce a je ideální na vychlazení lahví vína.

Zobrazit držák na lahve

 
 
Zavřít
 

Vybrat, kde se toto bude sdílet

Zavřít