Tato webová stránka využívá soubory cookie. K získání více informací si pročtěte naše zásady používání cookie.

Pokud nesouhlasíte s jejich použitím, je třeba provést změnu nastavení prohlížeče.

Jak si vybrat zdroj ingrediencí

Salát rostoucí ve skleněné krychli, představující pilíř zdroje při pozvedání chuti na novou úroveň.

Pozvedáme chuť na novou úroveň

Krok 1: Původ

Původ potravin dělá ve výsledné chuti pokrmů obrovský rozdíl. Je třeba se podívat za práh kuchyně a supermarketu, a to k původnímu zdroji potravin. Od půdy a podnebí, které dodávají živiny ovoci a zelenině, po kvalitu života zvířat, díky kterým můžeme do jídelníčku zařazovat maso a mléčné výrobky.

Detailní fotografie čerstvého salátového listu.

Kvalita před kvantitou

Cesta za výjimečnou chutí začíná už daleko před samotným vařením. Chcete-li připravovat zdravější jídla, které není třeba zbytečně dochucovat kořením, zaměřte se při nakupování potravin spíše na jejich kvalitu než množství. I tady platí, že méně je více. Třeba rajčata vypěstovaná na čerstvém vzduchu obsahují oproti těm skleníkovým dvojnásobnou dávku vitamínu C a mnohem více antioxidantů. Znáte přece ten pocit, když se zakousnete do čerstvých rajčat a cítíte v nich slunce, sladkost a spoustu lahodné šťávy. Vybírejte proto vždy co nejkvalitnější ingredience, které dodají vašim pokrmům úžasnou plnou chuť.


Supermarkety nejsou zas tak „super“

Kvalitní ovoce a zelenina jsou sklízeny lokálně a pouze v sezóně – přesně tak, jak to příroda zamýšlela. Když se „čerstvé“ rajče dostane do regálu supermarketu, je někdy až 9 dní staré. Ovoce a zelenina totiž po sklizení dále zrají, ale ztrácejí živiny. Pokud dáte přednost místní zemědělské produkci, budete si moci vychutnat jídlo, které má živin až o 55 % více! 

Detailní fotografie čerstvých rajčat.

Detailní fotografie porce lososa, kuřecího, hovězího a slaniny na servírovacím podnosu.

Naše jídlo je tím, co samo jí

Říká se, že jsme tím, co jíme – a to samé platí i o našem jídle. Vysoce kvalitní půda je například schopna plodit bobulovité plody s vyšším obsahem živin, které zůstávají déle čerstvé, než plody pěstované na půdě dlouhodobě zatížené zemědělstvím. Strava a kvalita života zvířat chovaných pro maso a mléčné výrobky také ovlivňuje chuť. Chuť hovězího je třeba ovlivněna tím, jestli se kráva krmí trávou nebo obilovinami. Steaky připravené z jejich masa budou mít také různé mramorování a různý obsah vitamínů, minerálů a aminokyselin.


Teď už víte, proč je důkladný výběr kvalitních potravin tak důležitý. Pokud se zaměříte i na to, jak je správně uchovat, vydrží vám déle a budou chutnat ještě lépe!

 

 

Pokračovat k další kapitole


OBJEVTE VÍCE S AEG

Ovládněte dokonalý mix chutí

Dosahujte výsledků, kterých je nemožné docílit se standardní troubou. Díky integrované funkci SousVide můžete připravovat jídla fantastické chuti a úžasné konzistence.

Objevte trouby ProCombi®Plus

Multifunkční trouba s funkcí PlusSteam

Vše, co očekáváte od multifunkční trouby s přidanou párou pro nejlepší výsledky pečení.

Objevte trouby s PlusSteam

Chraňte chuť vašeho jídla

Pohodlí, kapacita a účinný výkon. Díky nejmodernější technologii TwinTech budou vaše potraviny čerstvější po delší dobu.  

Objevte ProFresh

 
 
Zavřít
 

Vybrat, kde se toto bude sdílet

Zavřít