Objevte

Parní trouby

Proč parní trouba?

Parní trouba dělá všechno, co umí i vaše stávající trouba, ale pomůže vám pozvednout vaše kuchařské dovednosti na novou úroveň. Trouba, kterou máte doma, obklopí pokrm suchým horkým vzduchem. Parní trouby do tohoto procesu přidávají páru. Tato extra vlhkost zlepšuje chuť, strukturu i barvu a zároveň zachovává chrupavost, takže se každý pokrm stává mistrovským dílem.

VAŘENÍ PŘI NÍZKÝCH TEPLOTÁCH

Při přípravě lahodných pokrmů, na které se sbíhají sliny, je vaší tajnou zbraní vaření při nízké teplotě. Špičková šéfkuchařka a expertka týmu Tasteology Catalina Vélezová vysvětluje, že když vaříte při nízké teplotě, pára a horký vzduch společně a pomalu připravují všechny ingredience. Jídlo si tak uchová lahodnou chuť, potřebnou vlhkost a výživovou hodnotu. Výsledkem jsou pokrmy, které se vám budou rozplývat na jazyku.

Přidejte k vašemu lososovi trochu páry

Ušetřete svého lososa pošírovací nádoby. Zvolte páru. Když připravujete lososa v parní troubě ProCombi®, díky šetrnému postupu zůstane krásně křehký a nevysuší se. Výsledky jsou okamžitě viditelné. Pára totiž pomáhá zachovat přirozenou barvu vašich pokrmů. S tím svým svěžím odstínem oranžové vypadá tak dobře, jak chutná.

Proč vařit ve vakuu?

S našimi troubami ProCombi® Plus s funkcí vakuového vaření dosáhnete takových výsledků, které vám běžná trouba zkrátka neumožní. Zatavené vakuové sáčky zpomalují oxidaci potravin a uchovávají jejich chuť. Teplota je udržována s přesností na půl stupně. Vakuové vaření je sice pokročilá technika přípravy, ale s AEG ji zvládnete snadno.

Naše řada parních trub

Trouby ThermicSteam

Upečte si nadýchaný chléb s křupavou kůrkou. Tato trouba je snem pekařů a skvěle se hodí také k přípravě šťavnatých, zlatavých pečení.

Trouby ProCombi®

Využívejte stejné možnosti jako u trouby ThermicSteam. Navíc můžete připravovat křehké a lahodné ryby, přílohy a zeleninu, které překypují chutí, jakou jste ještě nezažili.

Trouby ProCombi® Plus

Zvlášť hrdí jsme na naši nejpokročilejší troubu, která zvládne vše, co její předchůdkyně, a ještě mnohem víc. Rozšiřte svůj repertoár technik přípravy o neuvěřitelné vakuové vaření a doveďte chuť masa, ryb a zeleniny k dokonalosti.

Další výhody parních trub

Barvami kypící výběr restovaných červených paprik, cukety a lilku s bylinkami

Pára vylepší každý pokrm

Ať už se chystáte vařit cokoli, je k dispozici příslušný parní program, který váš pokrm vyladí k dokonalosti. Při nízké úrovni páry připravíte pečeně a moučníky, které se rozpadají v ústech. Při střední úrovni páry upravíte zbývající jídlo z předchozího dne tak, že bude chutnat, jako byste ho právě dovařili. A nejvyšší úroveň páry představuje rychlejší, chutnější a zdravější způsob přípravy ryb, zeleniny, rýže nebo kuskusu.

Rovnoměrně upečený čokoládový dort

Již žádné odhadování

Trouby SteamPro® jsou vybaveny vším, co potřebujete k přípravě lahodných pokrmů. Snímač vlhkosti řídí přesnou úroveň vlhkosti při pečení, díky systému proudění vzduchu ThermiC° je horký vzduch rozveden rovnoměrně. Ať už tedy pečete pomocí horkého vzduchu či páry, ve výsledku si vždy budete moci dopřát skvělé jídlo.

Čistý vnitřek parní trouby AEG

Snadné vaření, snadné čištění

S našimi troubami je příprava jídla v páře jednoduchá, navíc usnadňují čištění. Programy pro čištění párou pomáhají odstranit zbytky jídla. Pyrolytickým čištěním se zas veškeré zbytky jídla promění v jemný popel, který snadno setřete. Vy se tak můžete soustředit na přípravu skvělých pokrmů a nemusíte se zatěžovat tím, jak budete následně spotřebič čistit.

Nepřilnavý pekařský plech MaxiKlasse

Pečte jako profesionál

S příslušenstvím k parním troubám AEG je pečení moučníků z listového těsta a rustikálních bochníků chleba snadné. Pekařský plech MaxiKlasse s perforovaným dnem zajišťuje rovnoměrnou distribuci tepla. Prostorný nepřilnavý povrch se skvěle hodí pro pečené pokrmy všech velikostí. Můžete si tak vychutnat třeba zlatavé a propečené bagety s křupavou kůrkou.