Kurzy vaření

Podzimní menu z parní trouby

Vaříme podle sezóny

Náš jídelníček by měl být v souladu s aktuálním ročním obdobím. Sezónní suroviny obsahují živiny, které náš organismus v dané roční době potřebuje a nejlépe využije. Mají svou typickou chuť, barvu i vůni. Čerstvě utržené rajče se s tím dováženým v zimě vůbec nedá srovnat. Konzumace sezónních surovin je tak nejen zdraví prospěšná, ale je i požitkem pro všechny naše smysly.

Chcete se seznámit s principy sezónního vaření a objevit kouzlo parní trouby? Přihlaste se na kurz s Jiřím Hilgartem, finalistou soutěže Masterchef Česko.

Společně s ním se naučíte připravit typické podzimní menu:

  • Bramborovou polévku s houbovým relishem,
  • Kachní prso s dýňovou kaší a balsamikovou cibulí.

Na co se můžete těšit

Naučíme vás, jak při vaření dostat z jednotlivých surovin chuťové maximum, a ukážeme vám, co všechno naše multifunkční parní trouby umí. Kurzy jsou praktické a všechny poznatky snadno využijete doma ve své kuchyni:

  • Naučíte se připravit dvouchodové sezónní menu.
  • Vyzkoušíte si přípravu jídel v parní troubě.
  • Dozvíte se tipy a triky, které používá Jirka Hilgart.
  • Vychutnáte si vybraná vína z nabídky kuchařských škol.
  • Užijete si zábavný večer s dalšími gastronadšenci.

Kdy, kde a za kolik

Následující kurzy v hodnotě 2 500 Kč jsou nyní zdarma a konají se v Praze nebo Brně vždy od 18.00 do 20.00 hodin:

Kuchařská škola AvantGarde, Evropská 17, Praha 6

  • 20. 9. 2018 - plně obsazeno
  • 17. 10. 2018 - plně obsazeno

Restaurace BORGO Agnese, Kopečná 43, Brno

  • 4. 9. 2018 - plně obsazeno
  • 24. 10. 2018 - plně obsazeno

Chcete se přihlásit? Neváhejte, počet míst je omezen! Na e-mail petra@doblogoo.cz nám pošlete odpověď na otázku, proč se chcete kurzu zúčastnit, a nezapomeňte uvést vybrané místo a termín, o které máte zájem.

Přihlášky přijímáme pouze elektronicky. Pro případné dotazy volejte +420 604 656 322. Těšíme se na vás.

Co dokáže pára?

V parní troubě upečete maso, zeleninu i skvělé dezerty. Suroviny neztrácejí živiny, udržují si přirozenou barvu, původní strukturu a vynikne jejich typická chuť. Příprava jídla v páře zkrátka posouvá domácí vaření na profesionálnější úroveň a přináší nové chuťové zážitky.