Objevte

Multifunkční parní trouby

Food cooked with AEG Steam Ovens

Proč zvolit parní troubu?

Parní trouba s přehledem zvládne vše, co umí vaše stávající trouba, ale navíc se pyšní celou řadou dalších benefitů. Zatímco konvenční trouba obklopí pokrm suchým horkým vzduchem, který ho může vysušit, parní trouba do tohoto procesu vpustí páru. Přidaná vlhkost zlepšuje chuť, strukturu i barvu pokrmů a dodá jim křupavost na povrchu a šťavnatost uvnitř.

Parní trouba s technologií Sous-Vide

S našimi troubami SteamPro 9000 s funkcí Sous-Vide dosáhnete výsledků, které vám běžná trouba zkrátka neumožní. Zatavené vakuové sáčky zpomalují oxidaci potravin a uchovávají jejich chuť, zatímco teplota je udržována s přesností na půl stupně. I když vakuové vaření patří mezi pokročilé kulinářské techniky, s našimi troubami si můžete pokrmy připravené ve vakuu dopřát i doma.

Parní trouba s funkcí vaření v páře

Ušetřete svého lososa pošírování, dejte přednost páře. Když připravujete lososa v parní troubě SteamBoost s funkcí vaření v páře (100%), díky šetrnému postupu zůstane krásně křehký a nevysuší se. Výsledky jsou viditelné okamžitě. Pára pomáhá zachovat přirozenou barvu vašich pokrmů, a svěže oranžový losos tak vypadá stejně dobře, jako chutná.

ZA VŠÍM HLEDEJ VĚDU

Dobré pečení je umění. Dobré pečení je věda. Chcete-li vytvořit mistrovské dílo, přidat páru je stejně důležité jako každý tah vašeho kulinářského štětce. Pouhým stisknutím tlačítka naše multifunkční trouba s funkcí SteamBake přidá do pečení správnou dávku páry. Pečivo bude nadýchanější a kůrčička křupavější.

Tři kroky k lepšímu pečení s funkcí SteamBake

  • Nalévání vody do multifunkční parní trouby SteamBake
    1
    Krok 1

    Do vlisu na dně trouby nalijte 100 ml vody.

  • Tlačítko parní funkce na multifunkční parní troubě SteamBake
    2
    Krok 2

    Zvolte program SteamBake a stiskněte tlačítko SteamBake.

  • Pečení v multifunkční parní troubě SteamBake
    3
    Krok 3

    Nechte troubu předehřát 5 minut a poté můžete upéci své mistrovské dílo. Vychutnejte si výsledek.

Recepty pro parní trouby

Pára se snadno používá a v kuchyni představuje tajnou zbraň šikovných kuchařů. Podle těchto receptů si připravíte působivá jídla, která vás okouzlí novou dimenzí chuti a úžasnou konzistencí. Díky páře si můžete vychutnávat například vynikající jarní rolky a nadýchané čokoládové dortíky s lahodnou tekutou nádivkou. Objevte možnosti páry.

Další výhody multifunkčních parních trub AEG

Čistý vnitřek parní trouby AEG

Snadné vaření, pohodlné čištění

Díky využití páry je příprava jídla jednoduchá, stejně jako následné čištění trouby. Programy pro čištění párou účinně odstraňují zbytky jídla. Pyrolytickým čištěním se zase veškeré zbytky jídla promění v jemný popel, který snadno setřete. Soustřeďte se na přípravu skvělých pokrmů, o čištění se postaráme my.

Nepřilnavý pekařský plech MaxiKlasse

Pečte jako profesionál

Se správným příslušenstvím v parní troubě snadněji vykouzlíte třeba moučník z listového těsta nebo poctivý bochník chleba. Pekařský plech MaxiKlasse s perforovaným dnem zajišťuje při pečení rovnoměrnou distribuci tepla, zatímco jeho prostorný nepřilnavý povrch se skvěle hodí pro pečené pokrmy všech velikostí. Můžete si tak vychutnat třeba nadýchané bagety s křupavou kůrkou.