Kachní kaldoun

Kachní kaldoun s petrželí

podle Jana Punčocháře

Ingredience

lžíci másla, 200 g celeru, 150 g mrkve, 60 g petržele, pepř, 60 g plocholisté petrželky, 100 g cibule, 1 l kachního vývaru, 150 g vaječných nudlí, 250 g vařených drůbků z vývaru, 200 ml smetany

Knedlíčky

sůl, 20 g sušené majoránky, 200 g strouhanky, pepř, 1 vejce, 200 g kachních jater

Kachní kaldoun s petrželí

Příprava

Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme dozlatova. Následně zeleninu zalijeme vývarem a minimálně 20 minut povaříme.

Mezitím si připravíme knedlíčky – rozmixujeme játra, vmícháme drcený česnek, majoránku, vejce, sůl a pepř. Postupně přidáváme strouhanku tak, aby bylo možné knedlíčky formovat. V rukách vyválíme stejně velké knedlíčky a uvaříme je ve vroucí vodě.

Do uvařeného kaldounu přidáme nadrobno nakrájené droby, petrželku a uvařené nudličky, zjemníme ho smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s játrovými knedlíčky.