Sladká snídaně

Krupicová kaše

podle Jana Punčocháře

Ingredience

Kaše

0,5 l mléka, 100 g cukru, 0,15 l čokoládového likéru, 200 g dětské krupičky, 80 g másla

S čokoládou

20 g 70% čokolády, 1 lžička másla

S karamelizovanými jablky

1 jablko, ½ lžičky skořice, 2 lžíce javorového sirupu, voda, 1 lžička másla, 100 g rozinek

Krupicová kaše

Příprava

Mléko a krupičku necháme dvě hodiny nabobtnat. Potom přidáme 0, 1 l čokoládového likéru, máslo a cukr a pomalu vaříme 10–15 minut za stálého míchání tak, aby byla kaše krásně jemná a krémová.

Varianta s čokoládou:

Na kaši položíme máslo a hojně zastrouháme čokoládou.

Varianta s karamelizovanými jablky:

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na kostičky. Na pánev dáme rozehřát javorový sirup, poté vložíme jablka a zakápneme vodou, nakonec přidáme rozinky, skořici a necháme restovat. Postupně necháme jablka změknout (případně přidáváme trochu vody, jež se vypaří). Na kaši vložíme lžičku másla a navrstvíme směs karamelizovaných jablek.