Sendvič s pečenou dýní a ovčím sýrem
podle Jana Punčocháře
Ingredience
8 ks toastů, 600 g dýně Hokkaidó, 100 g másla, sůl, 100 g cukru, 100 ml vinného octa, 100 ml olivového oleje, 60 g koriandru, 1 jablko, medová hořčice, fermentované chilli, ovčí sýr
Příprava
Dýni pečlivě očistíme, její půlku posypeme polovinou cukru a solí, potřeme olivovým olejem, pokapeme octem a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů tak, aby zezlátla.
Druhou polovinu dýně nakrájíme na tenké plátky, přidáme plátky jablka, fermentované chilli, ocet, sůl, druhou polovinu cukru a necháme salát marinovat – nejlépe několik dní.
Toast potřeme máslem a opečeme v troubě. Hotový toust potřeme medovou hořčicí, přidáme pečenou dýni a podáváme s dýňovým salátem, ovčím sýrem a koriandrem.