Hřebenatky s fenyklem

Hřebenatky s fenyklem

Úžasná, velmi rychlá večeře s vynikající aromatickou vůní.

Ingredience

500 g hřebenatek vybraných z lastur (bez jiker), 1 lžička semínek fenyklu, 1 polévková lžíce citronového oleje nebo ovocného olivového oleje, 1 chemicky neošetřený citron, vločková sůl

Příprava


4 porce

1 Fenyklová semínka jemně rozdrťte v hmoždíři. Citron omyjte a kůru nastrouhejte.

2 Rozdrcená semínka smíchejte s citrónovou kůrou a olejem a spolu se svatojakubskými hřebenatkami zatavte do sáčku ve vakuovací zásuvce. Zajistěte, aby hřebenatky ležely naplocho vedle sebe v rovnoměrné vrstvě.

3 Sáček položte na 3. úroveň, zvolte program SousVide a připravujte při teplotě 60 °C po dobu 10 minut.

Servírování
Z citronu vymačkejte šťávu, kterou pokropte hřebenatky. Dochuťte vločkovou solí.

  • Gazpacho s tygřími krevetami připravenými v páře

    Studená polévka ve španělském stylu je skvělou volbou pro horké lední dny.

     

  • Jarní závitky vařené v páře

    Lehké závitky plné zeleniny najdou uplatnění na večírcích i jako pohoštění pro početné návštěvy.

     

  • Cibulačka připravená metodou sous-vide

    Vyzkoušejte francouzskou klasiku v moderním hávu. Cibulová polévka zahřeje a potěší jako žádná jiná.