
Hrušky v červeném víně
Při tomto receptu nevynechávejte koření, ledaže by se vám skutečně protivilo, protože jídlu dodá nezaměnitelné teplo a hloubku.
Ingredience
400 ml červené víno plné chuti, 1 lžička cukru, 2 hrušky, volitelné koření: skořice, hřebíček

Příprava
4 porce
1 Červené víno a cukr zredukujte v rendlíku na polovinu. Hrušky rozpulte, oloupejte a odstraňte jádřince. Hrušky a červené víno zatavte spolu s kořením do sáčku ve vakuovací zásuvce.
2 Sáček umístěte na 3. úroveň v troubě a vařte s funkcí Sous-Vide při teplotě 95 °C po dobu 15 minut.
Servírování
Tento dezert se výborně doplňuje s anglickým krémem Crème Anglaise.
-
Limetková pěna s malinovou omáčkou
Výrazná malinová chuť kontrastuje se sladkou limetkovou pěnou a vytváří svěží dezert, který navíc skvěle vypadá.
-
-
Slávky na víně
Pokud toužíte po jídle s rychlou a jednoduchou přípravou, které skvěle vypadá, lépe si vybrat nemůžete. Toto je osvědčená francouzská klasika.