Hrušky v červeném víně

Při tomto receptu nevynechávejte koření, ledaže by se vám skutečně protivilo, protože jídlu dodá nezaměnitelné teplo a hloubku.

Ingredience

400 ml červené víno plné chuti, 1 lžička cukru, 2 hrušky, volitelné koření: skořice, hřebíček

Příprava


4 porce

1 Červené víno a cukr zredukujte v rendlíku na polovinu. Hrušky rozpulte, oloupejte a odstraňte jádřince. Hrušky a červené víno zatavte spolu s kořením do sáčku ve vakuovací zásuvce.

2 Sáček umístěte na 3. úroveň v troubě a vařte s funkcí Sous-Vide při teplotě 95 °C po dobu 15 minut.

Servírování

Tento dezert se výborně doplňuje s anglickým krémem Crème Anglaise.

  • Limetková pěna s malinovou omáčkou

    Výrazná malinová chuť kontrastuje se sladkou limetkovou pěnou a vytváří svěží dezert, který navíc skvěle vypadá.

     

  • Hřebenatky s fenyklem

    Úžasná, velmi rychlá večeře s vynikající aromatickou vůní.

  • Slávky na víně

    Pokud toužíte po jídle s rychlou a jednoduchou přípravou, které skvěle vypadá, lépe si vybrat nemůžete. Toto je osvědčená francouzská klasika.